Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εργαζόμενοι στα πεντάμηνα: Πέτυχαν με τον αγώνα τους την ικανοποίηση μέρος των αιτημάτων τους

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων ήρθαν για τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα) μετά την οργάνωση του αγώνα τους. Οι συνεχόμενες κινητοποιήσεις μέσα από τις Επιτροπές στους δήμους, οι κατά τόπους παρεμβάσεις στις Δημοτικές Αρχές, αλλά και στους τοπικούς ΟΑΕΔ, η δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πρόσφατα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μαζί με το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς Εργασίας απέδωσαν καρπούς.

Συγκεκριμένα με εγκύκλιο του το υπουργείο με αρ. πρωτ. 414/9-9-2015 διευκρινίζει:

Α) Ότι οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) οι οποίοι υπέστησαν εργατικό ατύχημα συνεχίζουν να αμείβονται χωρίς καμία διακοπή και χωρίς υποχρέωση να αναπληρώσουν τις ημέρες κατά τις οποίες απουσιάζουν λόγω του εργατικού ατυχήματος από τη θέση που έχουν τοποθετηθεί.

Β) Ότι σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλονται οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις των επιβλεπόντων φορέων, καθώς και οι θεμελιώδεις έννοιες της εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας των εργαζομένων. Δηλαδή ότι και οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους (άδειες κανονικές και αναρρωτικές, μέσα ατομικής προστασίας κλπ.).

Γ) Ότι οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) ακολουθούν το ίδιο ωράριο με το μόνιμο προσωπικό.

Εργαζόμενη-εργαζόμενε στα πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης,

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘’Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισες μέχρι να «είσαι εσύ ο επιτυχών» που θα τοποθετηθεί σε μια θέση εργασίας για 5 μήνες, μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σε καλεί σε συμπόρευση για να σταματήσουμε εδώ το εμπόριο ελπίδας που πλασάρουν οι ΕΕ-κυβέρνηση-εργοδοσία. Τα συγκεκριμένα προγράμματα εναλλαγής θέσεων απασχόλησης στόχο έχουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.



Μην περιμένεις λύσεις από τα πάνω. Μη συμβιβάζεσαι στη λογική του μικρότερου κακού. Οργανώσου τώρα στο Σ.Ι.Υ.Ν.Π ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ για να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου