Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Εναλλακτικός Τουρισμός & Αγροτουρισμός

Ο εναλλακτικός τουρισμός και ειδικότερα ο αγροτουρισμός ήταν το θέμα του workshop που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο στις 10 Μαΐου 2014, το οποίο διοργανώθηκε από την Α.Σ. «ΠΙΕΡΙΑ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και συγκεκριμένα από...
τους εταίρους της Σωματείο Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Αιγινίου και Περιχώρων και Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου «Όλυμπος».

Βασικοί εισηγητές ήταν, εκτός από τους προέδρους των δυο Σωματείων, ο πρώην ευρωβουλευτής και γεωπόνος, Ιωάννης Γκλαβάκης, ο συντ. αναπληρωτής καθηγητής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Καραβαγγέλης και ο έφορος του Ορειβατικού Συλλόγου Λιτοχώρου, Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Ο κ. Γκλαβάκης ανέπτυξε το θέμα «Ανάπτυξη αγροτουρισμού-ευκαιρίες απασχόλησης στον κλάδο», ο κ. Καραβαγγέλης παρουσίασε τις «Προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού στην Πιερία» και ο κ. Διαμαντόπουλος τις «Δραστηριότητες βουνού και την αξιοποίησή τους από την πλευρά των ορειβατών.

Στους χαιρετισμούς τους, οι πρόεδροι των δυο Σωματείων, Π. Τερζής και Φ. Κουτσιμανή, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Αφρ. Λέϊνα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο βουλευτής Πιερίας, Δημήτρης Χριστογιάννης, επεσήμαναν την ανάγκη να μπορέσει η Πιερία, με τις δικές της δυνάμεις, να οργανώσει όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, ώστε να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη, ανάλογη της σημαντικότατης φήμης που απολαμβάνει ο τόπος μας, διεθνώς. Ταυτόχρονα, να εκμεταλλευτεί τις τάσεις της εποχής και να ωφεληθεί τα μέγιστα από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τον αγροτουρισμό, διέξοδος «συμβατή» και με τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία, εν μέσω κρίσης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο επιστημονικός συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς. Γραπτό μήνυμα με ευχές για την επιτυχία της εκδήλωσης εκ μέρους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, έστειλε ο πρόεδρός της, Βασίλης Κορκίδης.

Τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε παρακολούθησαν ωφελούμενοι, πολλοί επαγγελματίες, αλλά και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Άρης Ρεμπατσιός. Ενδεικτικό της επιτυχίας που σημείωσε το workshop είναι και το γεγονός ότι η συνολική της διάρκεια ξεπέρασε κατά μιάμιση ώρα την προγραμματισμένη ολοκλήρωσή της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης 3 της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ», η οποία υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΙΕΡΙΑ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΜΚΕ». Η πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ - Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).


olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου